23948sdkhjf

Halv miljon undviker toaletten

Drygt en halv miljon skolelever i Storbritannien avstår från att dricka under skoldagen för att slippa gå på toaletten.

De kommer en ny studie fram till. Frågor har ställts till 1500 elever och cirka fem procent av dem använder aldrig skoltoaletten. Av dem är det knappt en femtedel som avstår för att toaletten känns osäker; 17 procent hänvisar till trasiga toaletter; 12 procent går inte för att det saknas toalettpapper och tvål.

Nästan en av fyra mellanstadiebarn har avstått från att dricka och en av tio från att äta skollunch för att det ska vara lättare att slippa använda toaletten. Enligt YouGov–enkäten som utförts på uppdrag av Essity, får det många elever att känna sig sjuka med koncentrationssvårigheter som följd.

En representant för Association of School and College Leaders, Geoff Barton, säger att de är väl medvetna om problemet och gör sitt bästa för att se till att toaletterna är i gott skick.

– Men vi lever under svåra ekonomiska förhållanden vilket gör det svårt att ha råd med både rutinunderhåll och städning och med mer omfattande renoveringar.

– Vi behöver mer investeringar i utbildningssystemet och det är bråttom.

I en enkät från förra året framkom att det finns en oro hos lärare och föräldrar i lågstadiet att barnen inte lär sig grundlagande hygienbeteende som att tvätta händerna, sig själva och att lämna toaletten i gott skick vilket kan inverka på deras hälsa.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063