23948sdkhjf

Scandic sparsam med rumsstädning

Det kan låta märkligt men det ingår i hotellkedjans satsning på hållbarhet och innebär att hotellgästen själv kan påverka sitt klimatavtryck.

Scandic inför en mer sparsam rumsstädning för gäster som bor flera nätter. Med initiativet vill Scandic spara upp till 10 miljoner liter vatten per år. Initiativet införs på samtliga Scandic-hotell i hela Sverige och börjar gälla från den 6 maj.

Läs också: Scandic kritiseras av facket

Scandic har sedan tidigare genomfört en rad åtgärder för att minska sitt klimatavtryck. Bland annat har man tagit bort engångsartiklar på hotellrummen, avskaffat onödig plast som sugrör och drinkpinnar och sett över rutiner för att reducera matsvinn.

Nästa steg är att involvera gästerna ännu mer i hållbarhetsarbetet. Den nya städrutinen innebär att gäster som önskar städning måste beställa det i receptionen senast kl 23 kvällen innan.

Scandic beräknar att man genom initiativet bland annat kommer att kunna spara 10 miljoner liter vatten, 6 000 liter rengöringsmedel och minska tvättmängden med upp till 1,6 miljoner handdukar per år.

– Det är tydligt att vi måste göra förändringar i vårt samhälle för miljöns och klimatets skull. Det här initiativet handlar om vad vi kan göra tillsammans med våra gäster och samtidigt använda kraften av att vi är en stor kedja för att göra skillnad på riktigt, säger Vanessa Butani, hållbarhetschef, Scandic Hotels.

De eventuella kostnadsbesparingar som görs kommer att helt återinvesteras i verksamheten i form av nya hållbarhetsinitiativ.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078