23948sdkhjf

Fortsätter städa två jättesjukhus

Miab vinner avtal och får förnyat förtroende på Karolinska Huddinge och Karolinska Solna i Stockholm.

Uppdraget omfattar städning av två sjukhus i Stockholm till en yta om ca 400 000 kvm. Affären har ett årsvärde på ca 75 miljoner kronor exklusive eventuella extrabeställningar och gäller 4 +1 + 1 år.

Innevarande avtal som Miab har fortsätter till och med den sista december 2019. Det nya avtalet träder ikraft den första januari 2020.

Avtalet avser lokalvård i Karolinska Universitetssjukhuset – Karolinska Huddinge och Karolinska Solna i samtliga av sjukhusens lokaler inklusive operationsmiljö, akutstädningar, slutstädningar m m och utförs sju dagar/vecka året runt. Därtill kommer jourverksamhet dygnet runt.

I uppdraget ingår även periodisk golvvård och storstädning. Utöver städningen tillkommer ytterligare tjänster såsom; fönsterputs, specialrengöring av utrustning, städning och rengöring i samband med omflyttningar etc. Miab utför även VNS (vårdnära service) på Karolinska.

– Vi är väldigt stolta och glada för det förnyade förtroendet från Karolinska! Vi har arbetat med de här sjukhusen sedan 2013 och kommer att utveckla uppdraget ytterligare och skapa närmare samarbete med kunden, säger Ulf Sjöberg, regionchef Vård och omsorg på Miab i ett pressmeddelande.

– Vi är glada för ett nytt samarbetsavtal med Miab. Ett nytt lokalvårdsavtal innebär inte bara rena operationssalar och arbetsplatser. Det är även tusentals arbetstimmar som frigörs från vårdpersonalen och som kan läggas på våra patienter, kommenterar Saad Ghannam, FM-koordinator på Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge.

Miab AB är Sveriges största privatägda städföretag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078