23948sdkhjf

Coor får arbetsmiljöcertifiering

Coor har som första stora företag certifierats enligt standarden ISO 45001 i hela Norden.

Certifieringen gäller både hälsa och säkerhet. Coor har en nollvision mot arbetsrelaterade olyckor och som ett led i det arbetet satsar man nu på ytterligare en certifiering.

Läs också: Förlänger offshore-avtal med Coor

Fokus är på både fysisk och social arbetsmiljö, bland annat med kontroll på risker kopplade till arbetsuppgifter, arbetade timmar och arbetsbelastning. Målet är att minimera risk för arbetsrelaterad stress och psykosocial ohälsa.

En certifiering enligt ISO 45001:2018 kräver en betydande insats för att bli godkänd. Även Coors fokus på riskobservationer, det strukturerade arbetet med uppföljning av medarbetarnöjdhet, ledningens engagemang samt arbetet med medarbetarengagemang lyftes fram som särskilt viktiga aspekter för certifieringen.

– Certifieringen hjälper oss att ta ett steg närmare att ge alla medarbetare i hela Norden en ännu bättre och säkrare arbetsmiljö. Säkerhet är av största vikt för oss, och vårt mål är att alla medarbetare ska vara i god form i slutet av varje arbetsdag, uppleva balans i livet och sitt arbete som meningsfullt. Med ett certifierat ledningssystem för arbetsmiljö visar vi att vi tar arbetsmiljöarbetet på allvar, även gällande våra kunder, säger Mikael Stöhr, vd och koncernchef på Coor i ett pressmeddelande.

Coor har nu tre ISO-certifieringar:

Läs också: Coor drar tillbaka extra aktieutdelning

Kvalitet 9001: 2015

Miljö 14001: 2015

Hälsa och säkerhet 45001: 2018

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11