23948sdkhjf

Textilservice köper Skräddarens

Berendsen förvärvar Skräddarens Tvätt och Hyrservice i Umeå.

Skräddarens grundades 1951 av bröderna Asser och Harry Jonsson, farbror och far till nuvarande vd och delägare Niklas Jonsson. 2008 gick Martin Morin in som huvudägare. Skräddarens ägare Niklas Jonsson kommer tillsammans med resten av teamet att ansluta sig till Berendsen Sverige.

Även Martin Morin kommer att vara behjälplig under en övergångsperiod för att få ett så smidigt övertagande som möjligt.

– Jag är mycket glad över den här möjligheten. Genom Berendsens väl etablerade distributionskanaler har vi stor möjlighet att öka vår tillväxt, säger Niklas Jonsson, vd på Skräddarens.

– Vi går väldigt väl ihop vad gäller produktsortiment och geografi, och våra varumärken har alltid strävat efter att hålla kunderna i framkant, säger Martin Morin, huvudägare av Skräddarens Tvätt och Hyrservice AB.

– Vi ser ytterligare potential i hela norra Sverige och förvärvet av Skräddaren är ett viktigt steg, säger Johanna Persson, vd Berendsen Textil Service.

Skräddarens Tvätt och Hyrservice har lång erfarenhet av samverkan med den norrländska industrin och andra kunder med inriktning på professionell tvätteriverksamhet i Norrland, med fokus på industri- och andra företagskunder. Företaget levererar arbetskläder, entrémattor, hotell- och restaurangtextilier.

Berendsen Textil Service AB omsatte drygt 2 miljarder kronor 2018, finns på 24 orter med huvudkontor i Malmö och sysselsätter 1300 personer i Sverige inom områdena mattor, cleanroom, hotell & restaurang, vård, workwear och washroom.

Berendsen Textil Service AB ingår i Elis, ett börsnoterat franskt bolag.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078