23948sdkhjf

Sodexo får hållbarhetspris – igen

För 12e året i rad får företaget guldmedalj i SAMs årliga hållbarhetsindex.

SAM publicerar varje år ”the Sustainability Yearbook” (årsbok för hållbarhet). Den beskriver hur världens största företag lyckas med sitt hållbarhetsarbete. Utmärkelser för bästa granskade bolag inom respektive bransch är guld-, silver- och bronsmedaljer. I “Sustainability Yearbook 2019” får Sodexo poängen 75 %, branschsnittet ligger på 16 %.

Företagets hållbarhetsarbete utgår från planen ”Better Tomorrow 2025” som består av nio åtaganden som ska stärka hållbart agerande i verksamheten. Åtagandena följer FNs globala hållbarhetsmål (17 till antalet) och varje åtagande har ett mätbart mål som gör att företaget löpande kan följa utvecklingen.

Ett aktuellt mål är att servera mer klimatsmarta och hälsosamma måltider. Det långsiktiga målet är att minska klimatpåverkan per måltid till under 0,5 kilo koldioxidekvivalenter.

– Det är mycket tillfredställande att se att allt arbete som vi lägger ned ger resultat och uppmärksammas. En av anledningarna till våra framgångar är att ledning och ägare har en ambition att ligga i framkant när det gäller olika hållbarhetsfrågor. Det stärker oss att hitta lösningar och att påverka och stötta våra kunders hållbarhetsmål, kommenterar Per Liljedahl, Sodexo Nordics.

Över 2 500 företag har granskats genom SAM Corporate Sustainability Assessment (CSA).

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079