23948sdkhjf

Hylla en arbetsmiljöhjälte

Nu vill Prevent att vi nominerar till årets Arbetsmiljöstipendium.

Finns det någon på din arbetsplats som är en inspiratör i arbetsmiljöarbetet?

Någon som gör bra insatser, som du litar på, som du kan fråga om det mesta och som betyder mycket för hälsan och säkerheten på din arbetsplats. Då är det dags att nominera hen till Arbetsmiljöstipendiet 2019.

– Prevent har sedan 1994 delat ut Arbetsmiljöstipendiet till chefer och skyddsombud i privata företag som har förbättrat arbetsmiljön på arbetsplatsen. Det finns väldigt många att uppmärksamma! Ofta tycker de här personerna själva inte att de gör något märkvärdigt, men de gör stor skillnad både för kollegor och företaget, säger Maria Schönefeld, vd på Prevent i ett pressmeddelande.

Arbetsmiljöstipendiet delas ut av Prevent varje år till chefer och skyddsombud som jobbar på privata företag och som aktivt arbetar för att utveckla och förbättra arbetsmiljön.

År 2018 gick Arbetsmiljöstipendiet till Eive Andersson, produktionschef på DAVA Foods i Skara, och Lottie Cronestrand, utrikesreporter och huvudskyddsombud på TV4/Broadcasting i Stockholm. De fick vardera 15 000 kronor.

– Eive Andersson och Lottie Cronestrand visar hur man med gott samarbete och kreativitet kan förbättra arbetsmiljön avsevärt, och att det inte alltid behöver ta lång tid. En förändring om dagen kan göra mycket. Förra årets stipendiater har lyckats skapa ett stort internt engagemang, och nu ser vi fram emot att få tips om årets arbetsmiljöhjältar, säger Maria Schönefeld, vd på Prevent.

Sista dag för att nominera till årets stipendium är 20 april. Vinnarna utses i början av hösten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141