23948sdkhjf

Gör framtids-PRAO hos Coor

Ett av de tio nya yrken som Trygghetsrådet TRR tror kommer att växa fram de närmaste åren är kulturflätare.

I samarbete med fyra olika företag öppnar Trygghetsrådet nu möjligheten att göra ”framtids-prao”, dvs prova på några av de tio nya yrkena redan idag.

Läs också: Förlänger offshore-avtal med Coor

Ett av företagen som ska ta emot en framtids-prao är serviceföretaget Coor. Bolaget har på senare tid förvärvat en rad olika företag och kommer därför att ta emot en praktiserande kulturflätare.

– En kulturflätare arbetar med att fläta ihop kulturer mellan företag av olika anledningar, t.ex. genom uppköp eller sammanslagningar, förklarar Magdalena Öhrn, kommunikationsdirektör, Coor.

Bolaget har vuxit betydligt de senaste åren, bl a genom uppköp och har många olika kulturer hos de ca 11 000 medarbetarna. Till exempel köpte man för ett år sedan det danska lokalvårdsföretaget Elite Miljö AS med drygt 2 000 anställda, fördelade över hela landet.

– Det två kulturer som ska fungera tillsammans och det är svårt.

Läs också: Coor drar tillbaka extra aktieutdelning

– Vi ser att kulturflätare behövs, att få människor och organisationer att arbeta väl tillsammans är nyckeln till framgång. Kulturflätaren ska göra detta smidigare och underlätta både praktiska och kulturella aspekter.

– Sedan ett och ett halvt år har vi två personer i organisationen som benämningen kulturflätare passar in på, även om termen är ny för oss också. Vi kanske ska börja kalla dem det, säger hon.

Nu kan man i TRRs projekt ansöka om att göra PRAO som kulturflätare under ett par dagar på Coor.

– Vi söker den som älskar att träffa människor och möta nya kulturer, brinner för service, är lyhörd och kan se saker ur andra perspektiv, tycker om att nätverka och gillar strategiarbete och implementering.

Läs också: Coor förlänger med Akelius

Här hittar du de 10 framtidsjobben och kan ladda ner TRRs rapport

Framtidens arbetsliv är här

Här kan man ansöka till praoplatsen

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156