23948sdkhjf

Miab blir huvudägare i finska N-Clean

Den 23 januari 2019 har Miab AB slutfört förvärvet av majoriteten i det finska serviceföretaget N-Clean Oy.

Säljare är Juuri Partners Oy, Suvi Kuusisto vice vd för N-Clean, Aarne Hallama styrelseledamot samt familjen Nurmi. Familjen Nurmi, som är grundarna till bolaget, kvarstår som betydande ägare i N-Clean.

Läs också: "Detta känns väldigt bra".

N-Clean är marknadsledande i Finland inom turism- och servicesegmentet främst inom hotell- och fartygsstädning. Under de senaste åren har N-Clean också gått in på den svenska hotellmarknaden där bolaget ser goda tillväxtmöjligheter.

Efter förvärvet kommer Miab tillsammans med N-Clean att ha över 3500 anställda och en omsättning på drygt 1 miljard kronor kommande verksamhetsår.

– Det finns uppenbara synergieffekter och tillväxtmöjligheter för den nya företagskonstellationen och tillsammans blir vi en stor aktör inom Facility Services i Sverige och Finland. Vi kan definitivt hjälpa N-Clean att växa i Sverige och deras starka position i Finland ger oss nya möjligheter att växa där, i synnerhet inom hälsovårdssegmentet. Jag tser verkligen fram emot att börja jobba med alla våra nya finska kolleger, säger Thomas Olsson, vd Miab i ett pressmeddelande.

Paavo Nerg, ägare och grundare av Miab, är övertygad om att Miab och N-Clean utgör en framgångsrik konstellation:

– Detta är en kombination av två familjeföretag som har liknande syn på företagande och företagskultur. Jag är mycket nöjd med resultatet och är övertygad om att vi tillsammans kommer att kunna skapa något ännu bättre.

Miab Group har en omsättning på 550 miljoner kronor och 1 500 anställda. N-Clean Oy är rikstäckande i Finland med verksamhet i Stockholm, Åre och Nyköping. Bolaget grundades 2004 och omsatte 2017 36 miljoner euro. Företaget har ca 2 000 anställda.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125