23948sdkhjf

ISS och Vattenfall samarbetar i mångmiljardaffär

Ett av Sveriges största avtal för Facility Management-tjänster har tecknats mellan ISS och Vattenfall.

Affären offentliggjordes strax före jul. Avtalet är tecknat på sju år och har ett totalt värde på drygt fem miljarder kronor.

Företagen har samarbetat sedan 2006. Det nya avtalet grundar sig i Vested, en affärsmodell där partnerna tillsammans formulerat mål och en gemensam vision för att nå önskade resultat.

Vested-modellen innebär en helt ny syn på relationen och ansvarsfördelningen mellan parterna. Båda företagen tar ett lika stort ansvar för att bidra till varandras framgång inom ramen för samarbetet.

Ett nära partnerskap ska göra det möjligt att tillsammans tillhandahålla mer attraktiva, produktiva, kostnadseffektiva och hållbara arbetsplatser.

Avtalet innebär att ISS ska leverera tjänster inom 25 olika serviceområden till Vattenfalls 250 verksamhetsställen i Norden, inklusive kärnkraftverken i Forsmark och Ringhals.

De tjänster som innefattas är exempelvis fastighetstjänster, måltider, lokalvård och avfallshantering. Huvudparten av verksamheten finns i Sverige men avtalet omfattar även verksamheter i Danmark och Finland.

Partnerskapet med Vattenfall är ett nytt sätt att arbeta och ett viktigt steg i vår ambition att bygga nära relationer mellan ISS och våra kunder. Vestedmodellen grundar sig ett vinnande samarbete för båda parter, där fokus ligger på resultatet och värdet av tjänsterna i stället för hur de utförs. Det gör det möjligt att driva innovation och hållbarhetsfrågor, kommenterar Gary Kidd, vd för ISS i Sverige i en pressrelease.

– Nu kan vi fokusera på vår kärnaffär och fortsätta vår resa mot ett fossilfritt liv inom en generation. Vi kan anpassa oss snabbare till omvärldens krav och sänka våra kostnader, kommenterar Magnus Hall, CEO på Vattenfall.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172