23948sdkhjf

Textilservicejätte i hållbarhetssamarbete

Berendsen kliver in i nyinstiftat hållbarhetssamarbete initierat av Kappahl, H&M, Peak Performance och Sustainable Fashion Academy.

Berendsen blir medlem i nystartade Swedish Textile Initiative for Climate Action, STICA. Samarbetet har visionen att Sveriges mode- och textilindustri ska visa vägen och agera i linje med Parisavtalet och vara klimatpositiv i god tid före år 2050. 

Som marknadsledande inom textilservice är det vårt ansvar att vara med och driva utvecklingen så att vi tillsammans med andra företag aktivt och konkret arbetar mot ett mer hållbart samhälle. För att lyckas nå en minskad klimatpåverkan i textilproduktion och textilkonsumtion behövs just mer samarbete mellan och inom olika branscher, säger Lina K Wiles, nytillträdd hållbarhetschef på Berendsen.

Berendsens hoppas att man med hjälp av sin affärsmodell kan bidra med mycket kunskap till initiativet. Affärsmodellen bygger på cirkulära processer där företaget hyr ut, tvättar och distribuerar olika typer av textilier till företag och organisationer och kan genom sitt sätt att arbeta och själva äga äga textilierna maximera användning av varje plagg, lakan eller matta.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156