23948sdkhjf

Vill bli totalleverantör för tjänster till hotell

Hotellnäringen blomstrar i Danmark. Det tar nu Förenade Service fasta på. Danmarks näst största serviceföretag siktar på att bli totalleverantör för tjänster till hotell.

Forenede Hotelservice blir namnet på den nya satsingen som går ut på att ge service till landets hotell, restauranger och eventarrangörer.

Den nye vdn för Danmarks näst största servicekoncern Forenede Allan Nielsen säger i ett pressmeddelande:

– Forenede Hotelservice har det tydliga målet att bli Danmarks största och bästa leverantör av professionella facility managementlösningar till hela den danska hotell-, restaurang och eventbranschen.

Tillväxten är stark i branschen. Det senaste året upplevde de danska hotellen en ökning med en halv miljon övernattningar enligt Danmarks Statistik, åttonde året i rad som man ser en ökning. Totalt innebar det drygt 15,5 miljoner hotellövernattningar under 2017. Den procentuellt störst ökningen var det senaste året utanför Köpenhamnsområdet.

Det pågår också en byggboom på hotellsidan. Enligt branschorganisationen Horesta blir det 8 200 nya hotellrum kommande tre år, en kapacitetesökning med 47 procent i huvudstaden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125