23948sdkhjf

En krona per jacka blir tiotusentals

Stiftelsen Min Stora Dag har fått den första checken som en del av Inspiras garderobsuppdrag för Stockholm Live.

På initiativ av Inspira skänks en krona för varje inhängd jacka i garderoberna till Stiftelsen Min Stora Dag.

Uppdraget omfattar garderoberna på arenorna Ericsson Globe, Tele2 Arena, Hovet och Annexet. Den första checken har nu överlämnats. Mer än 34 000 jackor har hängts in i garderoberna sedan uppdraget startade i mars 2018.

Uppdragsgivaren Stockholm Live, som driver arenorna hade som målsättning att öka användandet av garderoberna för att höja service- och säkerhetsnivån samt trivseln inne på arenorna. Därför formades idén att skänka en krona per inhängt plagg till Min Stora Dag.

Syftet var att öka besökarnas motivation att använda garderoberna och samtidigt bidra till ett gott ändamål, och användandet av garderoberna på arenorna har ökat.

– Vi är väldigt rörda över Inspiras och Stockholm Lives engagemang. Det hjälper oss att göra skillnad för fler barn som kämpar, säger Jennifer McShane, generalsekreterare på Min Stora Dag i ett pressmeddelande.

– För de flesta av oss är det omöjligt att sätta sig in i vad det innebär när ett barn blir allvarligt sjukt. Det känns verkligen rätt att vi på Inspira tillsammans med Stockholm Live och alla besökare på arenorna kan bidra till en speciell dag för sjuka barn och deras familjer, kommenterar Per Karlsson vd, Inspira.

Samarbetet fortsätter kommande år och bidraget beräknas öka 2019 genom att fler besökare använder garderoberna på arenorna.


Stiftelsen Min Stora Dag uppfyller önskningar och skapar viktiga pauser för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078