23948sdkhjf

MTR väljer att städa tunnelbanan i egen regi

Solreneriet sa upp avtalet – nu ordnar MTR informationsmöten för den uppsagda personalen.

I oktober sa Solreneriet upp MTR-avtalet ”städ och klottersanering fordon och depå” och 130 medarbetare förlorade jobben. Förhoppningen från facket sida var då att MTR skulle ta över städverksamheten i tunnelbanan i egen regi och därmed även merparten av de 130 medarbetarna. För övrigt samma lösning som skedde i våras när MTR och Solreneriet bröt ett liknande städavtal för pendeltågen.

Nu meddelar MTR att de gör just så. De medarbetare som varslats av Solreneriet bjuds nu in till informationsmöten för att få veta mer om hur det är att jobba hos MTR. De medarbetare som önskar och som uppfyller kraven i MTR:s verksamhet kommer att erbjudas anställning.

– Vi är nöjda med den städning av tunnelbanans tåg och depåer som Solreneriets medarbetare har levererat till resenärerna och oss. Jag är övertygad om att det här är en mycket bra lösning för samtliga inblandade, säger Johan Oscarsson, vd för MTR Tunnelbanan.

Arbetet har nu startat för att skapa en ny organisation inom tunnelbanans befintliga verksamhet för facility management. Starten i egen regi är planerad till den 9 april 2019 då det tidigare avtalet löper ut.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172