23948sdkhjf

Essity prisas för innovation och hållbarhet

Varumärket Tork dubbelt uppmärksammat på European Cleaning & Hygiene Awards.

Hygien- och hälsobolaget Essity har tagit emot två tunga branschpriser. Det är Essitys varumärke Tork som tilldelats utmärkelserna ”Technical innovation of the year” och ”Best practice – sustainability” på European Cleaning & Hygiene Awards i Berlin.

Innovationspriset går till Tork EasyCube som lanserades 2014. Det är den värdsledande mjukvaran för datadriven städning. Med hjälp av sensorer i toaletterna mäts antalet besökare och ger personalen en signal om när det finns behov av påfyllning. Essity har via sin ihopsamlade data kunnat visa på en 24-procentig minskning av antalet städrundor.

Hållbarhetspriset tillängnas Tork PaperCircle. Det är världens första återvinningstjänst för pappershanddukar. Tack vare det cirkulära arbetet minskar koldioxidavtrycket med 40 procent jämfört med vid konventionell avfallshantering. 

European Cleaning & Hygiene Awards arrangeras av European Cleaning Journal, som är städbranschens enda europeiska tidskrift.

Essity är ett globalt hygien- och hälsobolag med huvudkontor i Stockholm. Bolaget utvecklar, producerar och säljer produkter och lösningar inom affärsområdena Personal care, Consumer tissue och Professional hygiene.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.111