23948sdkhjf

Anette fick ett helt nytt golv – gratis

Tommy Töyrylä, vd för och ägare till Bygg- & Golvtjänst i Gävle, är en människa som vill gott och brinner för att stödja andra som vill gott. Nu har han låtit lägga in ett nytt golv i Anette Edsviks salong.

Anette Edsvik drömde om att starta en hudvårdssalong i Gävle. Men lokalen var i stort behov av renovering och Anettes resurser var knappa. Då ryckte Tommy Töyrylä in och gav henne ett nytt golv till den blivande hudvårdssalongen. 

Han visste att hon, precis som han själv, är en eldsjäl som brinner för att hjälpa människor och sådana människor tycker han är vära att stödjas. 

Anette Edsvik hade tänkt börja försiktigt, smyga igång salongen, det var ju så mycket att fixa med i lokalen. Men med Tommys företags hjälp fick hon en flygande start, kunde ta in en timanställd ung man, Alex, från El Salvador och ge honom utbildning i hur hennes avancerade lasermaskin fungerar. 

Nu jobbar han så mycket och så ofta han kan, bredvid sitt tidigare jobb på Sodexo. Och genom kontraktet med Anette Edsvik har han fått arbetstillstånd i två år i Sverige.

Anette är djupt engagerad och har bidragit mycket i processen och kontakten med myndigheter. 

– Jag hoppas verkligen att det här är ett steg mot ett permanent uppehåll för Alex, så han får utvecklas med all den potential han har och rota sig i sitt nya land och inte tvingas tillbaka till El Salvador, där både han och hans familj riskerar sina liv, säger hon.

Den som lade in golvet i Anettes nya salong är också en nyanländ, Abbas från Irak. Han är golvläggarpraktikant i Tommy Töyryläs företag Bygg & Golvtjänst. Abbas, som vill bli golvläggare, är på Bygg- & Golvtjänst fyra dagar i veckan genom skolan och jobbar extra där när han får – självklart med riktig lön. 

Anette Edsvik och Alex i hudvårdssalongen med det nya golvet. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.065