23948sdkhjf

För mycket klotter fick Solreneriet att hoppa av tunnelbanan

Klottret blev för mycket för serviceföretaget Solreneriet som nu har sagt upp avtalet med MTR om att städa och sanera Stockholms tunnelbanetåg och depåer.

Klottret i tunnelbanan har enligt Solreneriet ökat med 100 procent på två år. Men företaget får inte betalt för det ökade arbetet. Som en följd av att Solreneriet nu säger upp kontraktet sägs 130 medarbetare upp. 

Avtalet mellan MTR och Solreneriet om städning och klottersanering löpte ut i mars 2018. En avsiktsföklaring slöts då om att justera villkoren i ett nytt avtal. Men någon villkorsförändring eller nytt avtal har inte nåtts, varför Solreneriet nu valt att ta detta steg. 

Enligt Tina Wessman Hellstadius, Vd Solreneriet, städar och klottersanerarde nu tunnelbanetågen och depåerna med förlust.

– Den situationen blir i längden omöjlig för oss att försvara. Jag förstår besvikelsen våra medarbetare kan känna, men hoppas att man inser att det rör sig om faktorer utanför vår kontroll.   

Solreneriet kommer i så stor utsträckning som det är möjligt att erbjuda uppsagda medarbetare andra jobb inom företaget. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063