23948sdkhjf

Mer vatten från Tennant

Via sitt dotterbolag Orbio har Tennant också en rengörande vattenlösning för manuell städning, Multi Surface Cleaner. Samt ett desinfektionsmedel kallat Multimicro 200.

Båda produkterna framställs samtidigt i en maskin företaget gett namnet Orbio OS3 och som är liten nog att kunna installeras i ett städutrymme.

Maskinen kopplas till kranvattnet som går igenom tre processer innan det tappas ut i maskinens andra ände.

Först renas det från alla mineraler, därefter blandas det med saltpellets och slutligen genomgår det en elektrolys under vilken den alkaliskt, plus-laddade lösningen och det sura, minusladdade, skiljs åt.

En doseringsmätare är kopplad till maskinen så lokalvårdaren alltid tappar upp exakt rätt styrka på den rengörande salt- och vattenlösningen. Det är en svag lösning av natriumhydroxid med PH 10-12.

I den sura, desinficerande lösningen, som också enbart består av salt och vatten, har hypoklorsyra bildats. Även den blandas i doseringsinstrumentet till en svag lösning med PH 6-8.

I exempelvis en skola med flera städutrymmen räcker det att ha den stora maskinen i ett av dem och enbart doseringsenheten i de övriga. Doseringsdelen kopplas då till tiolitersdunkar med koncentrerad lösning som med automatik får rätt spädning för lokalvårdarnas behov.

– På det viset har exempelvis Enköpings kommun ordnat det i flera av sina skolor, säger Stefan Isaksson.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156