23948sdkhjf

Textila golv åter på tapeten

Textila golv har både kramare och motståndare. Experter i städ- och golvbranschen hävdar att textila golv binder dammet innan det dammsugs bort och därför är bättre än hårda golv där dammet flyger omkring. Astma- och Allergiförbundet är av en annan åsikt.

I ett pressmeddelande skriver nu Astma- och Allergiförbundet att användandet av textila golv kan kopplas till ökad risk för ohälsa i form av förvärrad astma, allergi och inflammatoriska processer i kroppen.

Enligt förbundet visar forskning att det förekommer mer damm och allergener i mattor jämfört med släta golv, vilket ger försämrad luftkvalitet och ökade besvär hos personer med astma och allergi.

Maritha Sedvallson, ordförande i Astma- och Allergiförbundet säger att de håller fast vid rekommendationen att undvika textila golv i barns miljöer, på arbetsplatser och offentliga miljöer där tillgängligheten för alla behöver vara god.

Textila golv kräver mer omfattande rengöring, något som i praktiken ofta försummas, bland annat för att det blir dyrare för den som köper städtjänsten, skriver förbundet. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063