23948sdkhjf

Cleanpilot har flera konkurrenter

Ska de digitala systemen vara till för dem i driften eller dem på kontoret? Idag är de i stor utsträckning effektiva verktyg för arbetsgivarnas administrativa funktioner och för arbetsledarnas kommunikation med personal och kund.

Det finns numera en rad digitala system, helt eller delvis anpassade för städbranschen. Cleanpilot, Timewave och Tengella hör till dem som utvecklats specifikt för städbranschen. Pythagoras har hela FM-branschen i fokus men en lokalvårdshantering ingår i systemet.

Cleanpilot sticker ut på det sättet att det helt är inriktat på att underlätta driften, inte att stödja arbetsgivaren med allt från ekonomi till kontroll av personalens arbete.

I Cleanpilot ingår alltså inte ett affärssystem för faktureringar, löneunderlag, säljstöd med mera. Av den anledningen valde exempelvis FM-företaget Inspira att investera i Tengella i stället.

Det är å andra sidan främst ett affärssystem, men ger även arbetsledarna och städpersonalen ett stöd i exempelvis avvikelserapportering, arbetsorder, schema och informationsutbyte med administrationen.

Ett tredje system med många funktioner för just lokalvård, är Pythagoras.

Det är ett kraftfullt verktyg för arbetsgivaren och kunden. Lokalvårdarna får dock också bra information i sina surfplattor med grafiskt tydliga ritningar över de lokaler som ska städas och hur de ska städas. I plattorna kan lokalvårdarna göra avvikelserapporter och utbyta annan information med administrationen eller kunden.

Ytterligare ett system specifikt för städbranschen är Timewave, utvecklat av företaget About Time.

Timewave har inriktat sig på städföretag med mycket rut-tjänster och har effektiva system för att hantera all nödvändig kommunikation med Skatteverket, kunden och bankgirot.

Ett system med en helt annan inriktning är Torks Easy Cube, som ni kunde läsa om på förra uppslaget. Det underlättar lokalvårdarnas arbete genom att göra städningen behovsbaserad i stället för frekvensbaserad.

Här är ytterligare några system:

  • Myscore
  • Avista Time
  • Service Node
  • Learning Well
  • MCS solutions

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141