23948sdkhjf

Städbranschen i Samverkans sajt bör få växa

Städbranschen i Samverkan har lagt upp en sajt på nätet som ännu inte uppmärksammats särskilt mycket. Kolla in den på www.stadbranschenisamverkan.se.

Bakom sajten står en policygrupp bestående av Almega Serviceföretagen, Kommunal, Skatteverket, Ekobrottsmyndigheten, Migrationsverket, Fastighetsanställdas förbund, och Arbetsmiljöverket.

Policygruppen arbetar för en renare städbransch med sund konkurrens. Seriösa företag ska inte slås ut av sådana som inte betalar anständiga löner, inte har försäkringar och inte betalar skatt. 

Ännu är hemsidan "Städbranschen i Samverkan" långt ifrån fullständig. Vissa länkar funkar inte och informationen är rätt tunn.

Förhoppningsvis får gruppen tid att lägga mer arbete på sajten så det kommer ut aktuell information om vad policygruppen gör, vad som är på gång, eventuella framsteg i kontakterna med andra myndigheter och politiker, fungerande nyhetsbrev med mera.

Det som faktiskt finns är en kort film om vad kunder/inköpare ska tänka på när de köper städtjänster. Det mest grundläggande budskapet är: Om priset tycks för bra för att vara sant, så är det förmodligen just det – för bra för att vara sant. 

Samt Skatteverkets film "Skattebrott – ett hot mot vår demokrati" om den svarta marknaden och korruption, hur de svarta företagen arbetar och vad det leder till för samhället och enskilda individer.

Bra så långt men man vill få mer kött på benen om vad gruppen gör.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063