23948sdkhjf

Könsneutrala toaletter inte poppis

61 procent av alla svenska kvinnor vill slippa dela offentliga toaletter med män. Trots det är allt fler toaletter på stan till för båda könen.

Räknar man in även männens åsikter vill nästan hälften av alla svenskar (49%) ha separata toaletter för kvinnor och män. 38 procent av männen vill ha egna manliga toaletter. Bara 14 procent av svenskarna vill helt avskaffa könsseparerade toaletter. 

Men 30 procent av såväl kvinnor som män är för att det även ska finnas ett könsneutralt alternativ i anslutning till dam- och herrtoaletterna.

Det visar hygien- och hälsobolaget Essitys rapport Essentials Initiative*, i vilken över 1000 svenskar har fått tycka till om hygien- och hälsa.

Olivia Widen, marknadskoordinator på Essity , säger i ett pressmeddelande att undersökningen också visar att kvinnor generellt är lite mer noga med sin hygien.

– De tvättar händerna oftare än män, cirka tio gånger om dagen medan männen bara gör det sju gånger.

Men handtvätt efter toabesök är ingen självklarhet vare sig för kvinnor eller män. Bara 81 procent av männen och 88 procent av kvinnorna gör det efter att ha kissat.

I Sverige har 1027 personer svarat på undersökningen och det är dessa siffror som redovisas ovan. Totalt har 15 000 personer från 15 länder fått frågor kring hygien och välbefinnande i Essitys undersökning. De tillfrågade utgör enligt Essity ett representativt snitt av befolkningen sett ur kön, ålder, livssituation med mera.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109