23948sdkhjf

Azita Shariati: Hållbarhet är lönsamt

Azita Shariati är en av tre nominerade till priset för hållbart ledarskap 2018, som delas ut av Nätverk för hållbart Näringsliv, NMC.

De andra finalisterna är Eva Karlsson, vd Houdini Sportswear, och Lars Appelqvist, vd Löfbergs.

Azita Shariati är glasklar i sin övertygelse om att hållbarhet är inte en kostnad utan en investering i företagets lönsamhet. Att driva företag på ett hållbart sätt och med ständigt högre hållbarhetsmål, är att bädda för framtiden och säkra en långsiktig lönsamhet. 

I en intervju med Svenska Dagbladet understryker hon att lönsamhet inte bara får tolkas i ekonomiska termer. Lönsamhet handlar minst lika mycket om exempelvis attraktivitet bland arbetssökande och kunder. Om de bästa nyutexaminerade studenterna absolut vill jobba i ett erkänt hållbart företag, har det företaget ett rejält försprång, menar hon. 

– Vi harbåde studenter och kunder som vänder sig till oss just för att de värderar vårt hållbarhetsarbete, berättar hon.

Azita Shariati utvecklar sina tankar om hållbarhet och jämställdhet ännu mer i tidningen Rents stora intervju med henne i senaste numret, Rent nr 3 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067