23948sdkhjf

Städare hittade guld

En sydkoreansk lokalvårdare på den internationella flygplatsen Incheon hittade guldtackor i en papperskorg. Nu kan han bli miljonär.

Först verkade det som att lokalvårdaren inte skulle ha en chans att få del av de guldtackor han fann i en av flygplatsens många papperskorgar ha tömde.

Tackorna som låg inlindade i tidningspapper hade ett värde av 2,8 miljoner kronor. I Sydkorea finns en lag som säger att den som hittar något ska få behålla det om det rättmätige ägaren inte går att hitta. Alltså skulle flygplatsstädaren kunna ha dragit en riktig vinstlott, skriver The Korea Times.

Men flygplatsen hävdade att han som anställd inte sorterar under den lagen och att han inte ens hade rätt till hittelön, om ägaren skulle höra av sig. Guldets värde skulle istället tillfalla flygplatsen.

Några dagar senare ändrade sig dock flygplatsen. Det sannolika är att ägaren av guldet gjort sig av med det för att undvika upptäckt och att personen därför inte kommer att ge sig till känna inom de sex månader som gäller innan hittegodset övergår till den som hittade det.

Då kan lokalvårdaren bli miljonär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063