23948sdkhjf

Stökigt hemma skapar irritation

Hemfrid har tillsammans med Prime & United Minds låtit undersöka vad som minskar friktion och ökar välmåendet i människors vardag. Nästan fyra av tio uppger att städningen ofta känns som ett ”extrajobb”. De flesta upplever stök och smuts som allra jobbigast.

Stöket stjäl tid och energi från det vi egentligen vill göra – som att umgås med familj och vänner eller ägna sig åt fritidsintressen. 39 procent av de tillfrågade i åldrarna 18 och 45 år har någon gång undvikit att bjuda hem familj eller vänner för att det är för stökigt hemma, uppger Hemfrid i ett pressmeddelande.

För mycket prylar som tar över hemmet och dålig förvaring är också något som påverkar vårt välmående negativt. 43  procent av de mellan 26-35 år känner sig stressade av att äga för mycket saker och många tycker att överfulla garderober och platsbrist är ett stort problem. Vidare innebär teknik, sladdinfernon och el som inte fungerar en stor frustration för många. Liksom ofullständiga renoveringsprojekt och sopor som inte slängs.

Hemfrids kommunikations- och hållbarhetschef, Frida Koff, förklarar att de med undersökningen ville få en bättre förståelse för hemmets betydelse, för att kunna fortsätta utveckla tjänster och produkter som förenklar vardagen. 

–  Vi ville förstå vad som skapar friktion som påverkar vårt välmående och våra relationer.

I undersökningen har både kvalitativa och kvantitativa studier gjorts i form av djupintervjuer samt webbenkäter, distribuerade via CINT. 1 017 intervjuer genomfördes under perioden 24/1- 30/1 2018. Svaren insamlades i representativa kvoter avseende kön, ålder och region.

De 10 vanligaste sakerna som skapar friktion hemma …

När det är stökigt

31 %

Damm och smuts

29 %

För mycket saker

20 %

Brist på plats

20 %

Teknik som inte fungerar

18 %

Disk

15 %

Överfulla garderober

14 %

Ofullständiga renoveringsprojekt

14 %

Sladdar

12 %

Sopor som inte slängs

9 %

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065