23948sdkhjf

Hallå där Mårten Widborg!

Som vi tidigare meddelat lämnar Mårten Widborg Vileda Professional för att i juni bli General Manager för Supplies Direct City i Stockholm. Rent ringde upp honom.

Grattis till det nya jobbet, men varför har du valt att lämna Vileda?

– Jag har alltid trivts väldigt bra på Vileda Professional, men ibland vill man ju också bli utmanad av något nytt. Har ju varit 13 år på Vileda nu.

Var det Supplies Direct som vände sig till dig med erbjudandet?

– Ja, det kom den vägen.

Och vad ska du egentligen göra?

– Jag blir i förlängningen ytterst ansvarig för hela verksamheten i Stockholmsområdet och Uppsala. Men till att börja med koncentrerar jag mig på butiken i Årsta och den i Uppsala. Sedan är det tänkt att butikerna i Länna och Bromma också ska integreras mer. Men de ska inte flytta ihop med City-butiken, utan finnas kvar ute på sina olika ställen i Stockholm.

Då blir du som en sorts regionchef?

– Det kanske man kan jämföra det med. Min roll blir att jobba ihop alla erfarenheter, kunskaper och kulturer som finns ute på de olika ställena. Det stora blir att flytta Supplies Directs verksamhet i Västberga till City Pappers butik i Årsta och skapa Supplies Direct City. Men jag är långt ifrån ensam, det finns ju många personer på olika positioner som deltar i arbetet. 

Vad är den mest väsentliga skillnaden mot det du gör idag?

– Vileda Professional är ju en renodlad producent med ett visserligen stort men ändå begränsat sortiment. Supplies Direct har en egen produktion också, men är ju egentligen ett distributionsföretag med hela paletten av städprodukter. Det är en stor skillnad och en ny utmaning för mig.

Kommer din golvkompetens att kunna tas tillvara?

– Allt det här har gått väldigt fort, men som jag uppfattar det så värderas min kompetens vad gäller golv och golvunderhåll, entrélösningar, och all annan kunskap jag tar med mig från Vileda, mycket. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078