23948sdkhjf

De skänker dricksvatten genom i-mop-program

Städavdelningen vid Nordanstigs kommun har fått diplom från OrboTech och Made Blue, för bidrag med dricksvatten till utsatta människor i världen.

Tillgång till rent vatten är ingen självklarhet. Ungefär en av tio människor lider av brist på rent dricksvatten, vilket är den näst största orsaken till barnadödlighet i världen.

I ett program för att tillgodose behövande människor med rent vatten, har företaget bakom i-mop ingått ett samarbete med organisationen Made Blue, som hjälper utsatta människor få tillgång till rent dricksvatten. Made Blue kompenserar i-mop-användarnas vattenåtgång genom att ge motsvarande mängd rent dricksvatten till människor i områden som lider brist på dricksvatten.

Nu har städavdelningen inom kost och städ i Nordanstigs kommun lyckats skänka hela 57 780 liter rent dricksvatten till behövande människor genom att använda avdelningens i-moppar. 

Alla i-mop-maskiner på den svenska marknaden ingår i programmet och Made Blue kompenserar vattenåtgången för samtliga maskiner.  

Signhild Edström biträdande kost- och städchef i Nordanstigs kommun är mycket stolt över vad personalen på städavdelnngen kunnat bidra med för att hjälpa människor till ett bättre liv genom tillgång till rent vatten.

– Prestationen delas av hela städavdelningen, så det här diplomet är verkligen till alla. Det känns bra att vi i Nordanstig har kunnat vara med och bidra till detta, att spara vatten för miljön och samtidigt hjälpa andra, säger hon i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063