23948sdkhjf

L&T anpassar sig till FN:s hållbarhetsmål

Lassila & Tikanoja har förnyat sitt företagsansvarsprogram så att det stöder FN:s mål för hållbar utveckling. Från och med 2018 ligger fokus i företagsansvarsprogrammet på värdeskapande och utveckling av verksamhetens effektivitet i enlighet med FN:s mål för hållbar utveckling och företagets strategiska tyngdpunkter.

L&T:s direktör för samhällsrelationer Jorma Mikkonen, säger i ett pressmddelande att styrningen av företagsansvaret traditionellt handlat om att minimera de egna negativa effekterna.

– Idag är det perepktivet en förutsättning för företagets verksamhet på marknaden. Företag kan göra ansvarstagande till en verklig konkurrensfördel om de i sin egen verksamhet förmår skapa mervärde för sina intressentgrupper, stödja ansvarstagandet hos kunderna och lösa samhälleliga utmaningar.

Som en stor arbetsgivare anser L&T också att det är viktigt att främja personalens arbetsförmåga samt skapa jobb för nyanlända, ungdomar och människor som befinner sig långt från arbetsmarknaden. 

I pressmeddelandet skriver företaget att det i samband med strategiuppdateringen positionerade sig som en praktisk aktör för cirkulär ekonomi.

Rent konkret innebär detta att L&T erbjuder kunderna tjänstelösningar som hjälper dem att ersätta nya naturresurser med återvinningsråvaror, fossil energi med förnyelsebar energi, samt åtgärder som eftersträvar en maximering av värdet och avkastningen hos byggd infrastruktur.

L&T har i sitt ansvarsprogram valt ut sex av FN:s mål för hållbar utveckling och förbinder sig att under de kommande åren främja dessa mål så att det gynnar kunderna och samhället.

  • I enlighet med sin strategi satsar L&T på förverkligandet av den cirkulära ekonomin och
  • förnuftig användning av resurser, vilket har en direkt effekt på målen för hållbar utveckling
  • 12 (Hållbar konsumtion och produktion) och 13 (Bekämpa klimatförändringen).
  • I egenskap av stor arbetsgivare har företaget som mål att bygga en arbetsgemenskap som
  • karaktäriseras av välbefinnande, mångfald och produktivitet, vilket stöder mål 8 för hållbar
  • utveckling (Anständiga arbetsvillkor och ekonomiskt tillväxt).
  • Dessutom utvecklar företaget hållbara tjänstelösningar som ska främja hållbar användning
  • av material, fastigheter, skog och industrianläggningar. På detta sätt strävar företaget efter
  • att inverka på målen för hållbar utveckling 7 (Hållbar energi för alla), 9 (Hållbar industri,
  • innovationer och infrastruktur) samt 11 (Hållbara städer och samhällen).

I samma veva har Lassila & Tikanoja beslutat att underteckna FN:s Global Compact för att utveckla ansvarsfullheten i sin egen verksamhet samt förbinda sig vid ett vetenskapligt grundat mål för minskning av utsläpp (s.k. Science Based Target) i sitt långvariga klimatarbete.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11