23948sdkhjf

Hon missionerar om städglädje

Marléne Eriksson har blivit medias expert på städning. Parallellt med det egna städföretaget Fejax, skriver hon böcker om städning, syns i TV och hörs på radio.

Vad är roligast, att skriva böcker, vara med i media eller driva städföretag?

– Allt är roligt. Städning generellt är så kul, så det spelar ingen roll på vilket sätt jag håller på med det. Städning är mitt stora, stora intresse. Jag vill hjälpa människor att komma igång med städningen och att de ska inse att det är lätt att städa.

Men tar du inte jobb från dig själv om du vill att människor ska städa hemma själva?

– Vi har så mycket kunder ändå, så det är inga problem för Fejax. Vi har ungefär hälften hemstädning och hälften kontorsstädning. Allt tuffar på och företaget går bra. Vi får många förfrågningar om uppdrag i andra städer, men håller oss till Uppsala. Det räcker så. 

Vad ägnar du mest tid åt?

– Nu är ju nya upplagan av boken ”Rent hemma! Städa med naturens egna medel” klar, så nu lägger jag inte ner så mycket tid på den utan är ute och städar med mitt företag. Men sen hör TV och radio av sig och frågar om jag kan vara med i olika program, som Nyhetsmorgon i TV4 eller i Sveriges Radio. Jag har fullt upp.

Vad vill du med dina böcker?

– Jag vill förmedla hur enkelt det kan vara att städa naturligt. Det är inte så svårt som många människor tror. Man ska försöka klara av sin egen vardagliga städning med naturliga städmedel så mycket som möjligt.

Jobbar du och dina anställda i Fejax med naturens egna medel när ni städar?

– Vi försöker minimera så mycket rengöringsmedel som möjligt. Och visst använder vi mycket naturliga rengöringsmedel, som ättika, bikarbonat och citron. Men husmoderstipsen som jag skriver om i boken och pratar om i radio och TV, tar ju lite längre tid. 

Efterfrågas det av dina kunder?

– Ja, mycket! Vi kan få frågor om vi har med oss citroner på våra städvagnar. Det har vi inte, men vi försöker tänka så miljövänligt som det bara går. På Fejax pratar vi mycket om hur vi ska städa på ett sätt som är bra för miljön.

Borde städbranschen bli bättre?

– Ja, jag är nog lite ensam i städbranschen om att jobba med naturliga medel. Jag tycker fler borde använda dem så långt som det är möjligt. Sedan handlar det också om att ha bra redskap när man städar. En snickare utan en hammare kan inte utföra sitt arbete och det är samma sak för städpersonal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094