23948sdkhjf

ABW populärt och billigt i Skellefteå

Skellefteås kommun har utvärderat den aktivitetsbaserade miljön i stadshuset. Resultatet är positivt, både ur budgetmässigt och medarbetarmässigt perspektiv. Utvärderingen av den enkätundersökning som skickats ut till de som jobbar i miljön gör att Skellefteå kommun kvalificerar sig som best practice.

Skellefteå kommun anlitade det oberoende undersökningsföretaget Leesman, som skickade i januari ut en enkät till medarbetare som sitter i den aktivitetsbaserade arbetsplatsen. Enkäten fick 87 procents svarsfrekvens.

Henrik Näslund, som varit projektledare för införandet av aktivitetsbaserade miljön, säger att enkäten bland annat visar hur väl medarbetarna upplever att arbetsplatsen stödjer samarbete.

– Vi frågade också om arbetsplatsen gör det möjligt för medarbetarna att arbeta på ett produktivt sätt och i hur stor utsträckning de som jobbar i aktivitetsbaserade miljön är stolta över sin arbetsplats. 

Svaren placerade arbetsplatsen på nivån "best practice" enligt Leesmans index. 

När kommunen beslutade om den aktivitetsbaserade kontorsytan var en viktig faktor att minska kostnad och yta per medarbetare. Resultatet pekar på att arbetsplatsen för varje medarbetare på den aktivitetsbaserade ytan är 13 000 kronor lägre per år, jämfört med den generella kostnaden per arbetsplats inom kommunen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.284