23948sdkhjf

Mellanchef anklagas för att ta anställdas löner

En mellanchef i ett stort och välrenommerat städ- och FM-bolag anklagas för att ha lurat anställda i Jönköping på deras löner. Det avslöjar SVT Jönköping sedan några av de lurade lokalvårdarna slagit larm. Städbolagets vd säger till SVT att han inte haft någon kunskap om bedrägerierna mot de anställda i Jönköping.

Mellanchefen i Jönköping har betalat ut de anställdas löner kontant, direkt i handen. När städaren Murad från Azerbajdzjan bad att få lönen på ett bankkonto istället fick han veta att det var omöjligt eftersom Murad inte har upphållstillstånd. 

Bakom ryggen på Murad såg mellanchefen istället till att Murads lön betalades in på ett konto som tillhör den kvinna som mellanchefen har barn med.  Lönespecifikationerna skickades till mellanchefens adress, inte till Murads. På så vis såg aldrig vare sig Murad eller andra anställda som lurats på sina löner, vad de egentligen tjänade.

– Jag tror han gav mig halva lönen och tog halva själv, säger Murad till SVT Jönköping.

Städ- och FM-bolaget, med huvudkontor i Solna och verksamhet i en rad städer i landet, har nu startat en utredning för att ta reda på hur detta kunde ske. 

– Det är illa och chockerande när människor utnyttjas, säger vd:n till SVT.

Enligt honom har företaget nu täppt igen luckan som gjorde att mellanchefen kunde lura systemet samt dragit lärdom av händelsen. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063