23948sdkhjf

Sodexo fick "Gold Class" igen

Robeco SAM:s "Sustainability Yearbook" ger Sodexo utmärkelsen ”Gold class” för företagets hållbarhetsarbete, som bidrar till att förverkliga FN:s globala hållbarhetsmål 2030.

För elfte året i rad rankas Sodexos hållbarhetsarbete som ett av branschens bästa med ett resultat på 78 procent, jämfört med branschens medelvärde på 39 procent.

Nästan 2 500 företag inom 60 branscher ingick i granskningen.

Erkännandet visar att Sodexos globala hållbarhetsplan ”Better Tomorrow 2025” ligger väl i linje med FN:s globala hållbarhetsmål, skriver företaget i ett pressmeddelande.

”Better Tomorrow 2025” består av nio åtaganden som syftar till att stärka ett ansvarsfullt agerande. Företaget ska ha en viktig roll i att ta sig an viktiga frågor som att minska svält, öka jämställdhet och minska matsvinn. Varje åtagande har ett mätbart mål som gör det möjligt för Sodexo att ständigt följa framstegen.

Robeco SAM är ett ledande kapitalförvaltningsbolag med fokus på hållbara investeringar. Varje år publicerar de "Sustainability Yearbook", som är världens mest omfattande publikation om företagens hållbarhetsutövning. Över 3 500 av världens största företag är inbjudna att delta i den årliga Robeco SAM Corporate Sustainability Assessment (CSA).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094