23948sdkhjf

Bravida stärker sin finska position

Bravida förvärvar finska Adison Oy och förstärker därmed sin position som helhetsleverantör i den snabbväxande Helsingforsregionen. Bolaget har omkring 70 anställda och en omsättning på motsvarande cirka 190 miljoner kronor.

Adison Oy är en betydande leverantör inom stambyten och erbjuder tjänster inom el, vs, ventilation och byggnadskonstruktion. Förvärvet innebär att Bravida får en starkare närvaro på marknaden i Helsingforsregionen.

Mattias Johansson, vd och koncernchef för Bravida, säger att köpet är ett strategiskt förvärv för företaget.

– Vårt mål är att växa i Finland och genom köpet av Adison Oy blir vi en betydande leverantör på den växande renoveringsmarknaden i Helsingforsregionen, med fokus på slutkund.

Adison Oy grundades 1993 och ägs idag av fem privatpersoner varav tre är anställda i bolaget. Vd Juha Silovaara säger att Adison med Bravida som ägare får flera konkurrensfördelar och blir del av en större organisation vilket ger företaget större muskler. 

Bravida etablerade sig redan under 2015 på den finska marknaden genom förvärven av Peko Group Oy och Halmesvaara Oy. Därefter förvärvades Asentaja Group Ab Oy 2016. Adison Oy blir Bravidas fjärde förvärv i Finland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078