23948sdkhjf

EU-pengar för bättre upphandlingar i Dalarna

Länsstyrelsen i Dalarna gör något åt att för få företag deltar i offentliga upphandlingar. Nu har länsstyrelsen fått 3,5 miljoner kronor i EU-stöd får projektet Upphandlingsdialog Dalarna 2.0 (UDD), som ska stärka det regionala näringslivet.

Den offentliga marknaden omsätter varje år omkring 20 miljarder kronor bara i Dalarna. För lokala företagare finns det därför stora möjligheter till goda affärer och det övergripande målet för arbetet med UDD 2.0 är att fler småföretag i Dalarna ska lägga anbud och delta i offentliga upphandlingar. 

Kerstin Angberg-Morgården, projektledare för UDD på Länsstyrelsen i Dalarnas län, säger att arbetet föranletts av en direkt uppmaning från deltagande kommuner och organisationer i Dalarna.

– Projektet kommer nu att fokusera på tre områden i den nationella upphandlingsstrategin: en offentlig upphandling som främjar innovationer och alternativa lösningar, en miljömässigt ansvarsfull offentlig upphandling och en offentlig upphandling som bidrar till ett socialt hållbart samhälle.

Under de kommande åren ska UDD-projektet fortsätta jobba med metodutvecklingar för att skapa regionala riktlinjer för arbetet med offentliga upphandlingar.

– Dessutom kommer vi att erbjuda kurser för små- och medelstora företag med liten kunskap eller erfarenhet av vad som krävs för att delta i offentliga upphandlingar. Vi kommer också erbjuda individuellt stöd till ett subventionerat pris, berättar Kerstin Angberg-Morgården. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094