23948sdkhjf

Tvätteriförbundet och Skogomeanstalten ska samarbeta

Tvätteriförbundet och Kriminalvårdens tvättrianläggning på Skogomeanstalten i Göteborg, har kommit fram till en möjlig samarbetslösning. Tanken är att anstalten i Skogome i ökad omfattning blir underleverantör till professionella tvätteriföretag och därmed sannolikt kan minska behovet av egen säljverksamhet.

Tvätteriförbundets medlemmar och Kriminalvården har redan erfarenhet av ett samarbete, samtidigt som det också funnits synpunkter på Skogomes prissättning och agerande på marknaden.

Eftersom Tvätteriförbundet och Kriminalvården delar en vision om ett inkluderande, socialt hållbart samhälle, har man nu, trots problemen, nått fram till en möjlig, långsiktig lösning och en gemensam väg framåt.

Upplägget som diskuteras med Tvätteriförbundet innebär att Kriminalvården i större utsträckning kan fokusera på sitt huvuduppdrag att vara en viktig faktor i intagnas rehabilitering. Detta är något som Kriminalvården ser stora fördelar med.

Tvätteriförbundets ordförande Jan Kluge är glad för den öppna och konstruktiva dialog de haft och är övertygad om att samarbetet nu ska få ett praktiskt innehåll.

– Det gagnar inte minst våra medlemmar i Västsverige som kan fokusera på att utveckla sina företag och tjänsteutbud. Den möjligheten ökar när vi finner fungerande lösningar som leder till ökad konkurrensneutralitet mellan företag i Sverige, säger han i ett pressmedelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063