23948sdkhjf

ISSA och Interclean går skilda vägar

Amsterdam Rai och ISSA, den internationella organisationen för städbranschen, har med omedelbar verkan avslutat sitt samarbete kring mässorna i Amsterdam. Enligt vad Amsterdam Rai skriver på sin hemsida är beslutet taget i samförstånd. ISSA hävdar dock att Amsterdam Rai ensidigt tagit beslutet.

Amsterdam Rai har tagit bort ISSA ur namnet på den redan planerade mässan ISSA/Interclean 15-18 maj 2018. Nu heter mässan bara Interclean och ska, enligt vad Rai skriver, fortfarande lyfta fram städbranschen som den internationella, samhällsviktiga och globala industri den är.

För att sätta stopp för alla spekulationer i branschen kring ISSA:s roll i beslutet om att gå skilda vägar, skriver ISSA i ett pressmeddelande att organisationen otvetydligt motsätter sig påståendet att separationen varit ett gemensamt beslut. 

Organisationen understryker att man inte stöder Rais ensidiga avsteg från sina förpliktelser kring mässan samt att Rai kommunicerat direkt med enskilda medlemmar i ISSA, istället för med organisationen.

ISSA beklagar den onödiga besväret och oron som Rais beslut innebär för en bransch som varje dag kämpar i en hårt företagsklimat. ISSA hoppas också att utifrån respekt för de två organisationerna, ISSA:s medlemmar och den globala städindustrin, att alla framtida diskussioner kring ISSA/Interclen-samarbetet ska föras strikt affärsmässigt och inte publikt.

ISSA skriver också att dess medlemmar kan vara säkra på att organisationen kommer att ta varje möjlighet att förmedla alla nyheter angående utvecklingen. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062