Coor i två förlängda avtal

| Av Marianne Ovesen | Tipsa redaktionen

Coor har fått förlängda avtal med både Borealis och GKN Aerospace i Trollhättan. Tillsammans uppgår de två uppdragen till ett värde på 210 miljoner kronor på årsbasis.

Coor har fått ett förlängt avtal med Borealis för att utveckla och leverera integrerade servicetjänster inom arbetsplatsservice och fastighetsservice åt Borealis cirka 1 000 medarbetare och 140 byggnader i anläggningen i Stenungsund.

Läs också: Coor stärker närvaron i Danmark

Avtalet är värt cirka 100 miljoner kronor årligen och börjar gälla den 1 april 2018.

Tjänster som ingår i det nya uppdraget är bland annat fastighetsskötsel, om- och tillbyggnader, återvinning, reception, telefoni, posthantering, restaurang, lokalvård samt säkerhet och bevakning.

I uppdraget för Borealis ingår också Coors egenutvecklade smarta tjänster: SmartDisplay, SmartResponse, SmartFlow samt SmartUtilization. 

GKN Aerospace förlängde också

Coors andra avtalsförlängning för integrerat FM-tjänster gäller  GKN Aerospace i Trollhättan. Avtalets årsvolym uppgår till cirka 110 miljoner kronor. Förlängningen rör tre år plus en option på två ytterligare år, enligt ett pressmeddelande.

Det nya avtalet innebär att Coor ska koordinera, leverera och utveckla tjänster inom arbetsplats- och fastighetsservice samt processunderhåll, förrådshantering, truckunderhåll och interna transporter. 

GKN har cirka 2 000 anställda i Trollhättan. Håll dig uppdaterad med Rent
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Fastighets måste värva fler unga

Fastighetsanställdas förbunds medlemsantal ökar. Men ännu fler behövs och då i synnerhet personer under 30 år.

Coor i Norge växer ytterligare

Bemanningsföretagen = Kompetensföretagen

Coor Finlands vd slutar

Hemfrid tar till hammare och pensel

Nu ska Hemfrid även sätta upp hyllor, byta gardiner eller tapetsera om.

1

Offentliga upphandlingar underblåser osund konkurrens

Fem av tio arbetsgivare i städbranschen anser att många i näringen tvingas tumma på arbetsmiljöreglerna för att vinna uppdrag.

Nyhetsbrev

Ny ekonomichef till Inspira

Arkiv

Kärchers robot vann i Amsterdam

Kärchers städrobot Kira B 50 är både mindre och mer självgående än andra på marknaden. Det var en tung orsak till att 2018 Amsterdam Innovation Awards jury utsåg Kira B 50 till vinnare i tävlingens kategori för maskiner, tillbehör och komponenter.

Torks pappersåtervinning vann

Tork Paper Circle från Essity vann 2018 Amsterdam Innovation Award i kategorin Management, Training Solutions and Related Products på Interclean-mässan i Amsterdam. Produkten vann dessutom Visitor's Choice-utmärkelsen, den blev alltså mässbesökarnas favorit.

Addici knyts närmare Coor och ökar servicetänket

Coor växer i Norge med nytt avtal

Nya ansikten i SBS styrelse

I samband med Städbranschen Sveriges årsmöte valdes Christina Rösand, Office Depot och Marcus Hedström, Diversey, in som nya styrelsemedlemmar.

Plus

Miab ska visa mer omtanke

Miab ska bli ett tydligare familjeföretag. Med en ansiktslyftning ska det familjära göras synligare. Ambitionen är att både kunder och personal ska förknippa företaget med begreppet omtänksamhet.

Golvbranschen slår ett slag för hållbar upphandling

Välkommen Linda Gheysari

Oscar Berg i Computer Sweden om ABW-kontor

Plus

Addicis vakter skapar trygghet på centralen

Fastighetsägaren Jernhusen litar på ordningsvakterna på Stockholms central. Coors bevakningsbolag Addici Security har haft bevakningsuppdraget i 17 år och vakterna känner vartenda skrymsle i den stora stationen.

Handspriten måste placeras rätt

Coor tar hand om Arlandas godsflöden

Förändringar i Caverion Sveriges ledning

Sex nya filmer om fönsterputs

Nu finns sex nya kortfilmer om fönsterputs på Prevents kostnadsfria webbsida Allt om städ. De ger enkla tips och råd till den professionella fönsterputsaren och lokalvårdaren om bra arbetsteknik för att undvika värk och skador.

Tufft arbete i Utopias Food Court

En av NMV:s lokalvårdare har ansvar för att hålla Food Courten ren och snygg, samt sköta all disk. När Rent är där har Felix Lundgren det uppdraget. Han är en av de två som arbetar heltid i Utopia.

Fart och fokus när NMV städar Utopia

Golv, toaletter, rulltrappor, Espresso House, Food Court och disk. Allt ska städas mellan klockan 6:00 och 10:00. Tempot är högt, koncentrationen tät. Timmarna tickar snabbt och klockan 10:00 öppnar affärerna.

OSA-kollen hjälper arbetsplatser att jobba med stressproblem

Suntarbetsliv har lanserat OSA-kollen, ett nytt verktyg som ska vara till hjälp för arbetsplatser att jobba tillsammans med den organisatoriska och sociala arbetsmiljön (OSA).

L&T fortsätter hos Sisab

Stockholms universitet får FM-chef

IFMA introducerar nytt FM-pris

Bravida stärker positionen inom kylteknik

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.143