23948sdkhjf

Besökarna sopade rent på CLEAN & Facility

En mycket lyckad CLEAN &Facility-mässa är slut efter två intensiva dagar. Det var massor av folk båda dagarna som trängdes i och mellan montrarna.

Med cirka 50 utställare och 1 904 besökare på plats, fyllde CLEAN & Facility-mässan Elmias stora A-hall. Stämningen i montrarna var ofta hög och flera utställare arrangerade tävlingar och lekar som lockade extra många besökare. 

En glädjande överraskning för alla var att dag två var minst lika välbesökt som dag ett. Flera av besökarna visste vad de letade efter, andra tittade, klämde och provade för att kanske hitta något nytt de absolut ville ha.

Allra bäst fungerade det för dem som gick i grupp med både lokalvårdare och en eller ett par chefer. Så gjorde Jönköpings kommun och när Tiina Gjendahl såg vad hon ville ha, Fimaps bärbara skurmaskin Genie X, högg hon resolut tag i närmaste chef och sa att den ville hon ha.

De som besöker mässan på det viset får kanske mer konkret ut av den, än många andra. 

Populära föredrag

Drop in-seminarierna var också välbesökta. Precis som tidigare år var det i synnerhet seminarierna om arbetsmiljö, arbetsgjädje, ergonomi och hälsa, som verkligen drog publik. Med all önskvärd tydlighet visar det hur stort behovet av vanlig omtanke, uppmuntran och social kommunikation är bland många som arbetar i städbranschen.

Efter ett av seminarierna sa en i publiken: 

– Det här var så bra. Jag känner mig nästan aldrig sedd när jag städar, de på kontoret där jag jobbar har så fullt med sitt. De säger inte ens hej.

Efter att exempelvis Sara Lindberg och Maria Flanagan Sundqvist avslutat sitt föredrag om arbetsglädje och att trivas och må bra på jobbet, ställde sig deltagarna i kö för att ställa frågor, anmäla sig till kurser eller för att köpa deras bok. 

Och Katrin Larsson och Krister Johansson från Vikan, fick alla i publiken att med ett leende på läpparna gymnastisera och sträcka på musklerna. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063