23948sdkhjf

Fazer föder 19 000 militärer

Militärövningen Aurora 17 har börjat och 19 000 militärer inom alla de olika försvarsgrenarna ska ha mat. Fazer är huvudleverantör av både livsmedel och måltider och ser nu till att samtliga deltagare får frukost, lunch och middag, samt säkerligen ett par mellanmål.

Fazer har tillsammans med Samhall ett fyraårigt avtal med Försvarets Materielverk (FMV), vilket innebär att företaget serverar mat till nästan alla landets militärer, på 60 enheter över hela Sverige. 

Militärövningen genomförs på marken, i luften och till sjöss och Fazer lagar maten till militärerna som är ute i fält, men levererar också livsmedel till de grupper som själva tillagar maten i fartyg och koktrossar på land. Fazer ska också leverera ett stort antal dygnsportioner som innehåller frystorkade rätter och mjukkonserver till de militärer som inte har tillgång till ett riktigt kök.

Hela nio länder deltar i Aurora 17 och enligt Fazer strävar de efter att anpassa maten till de olika matkulturerna. Amerikanerna vill till exempel ha kycklingköttbullar, vita bönor, stekt potatis, bacon och givetvis – amerikanska pannkakor med sirap och sylt till frukost. Samtliga måltider är dessutom energi- och näringsberäknade. 

Therese Pettersson, sektorchef för Defence inom Fazer Food Services, säger i ett pressmeddelande att leveranserna till militärövningen handlar om gigantiska volymer.

– Några av våra restauranger på de militära enheterna håller öppet dygnet runt under övningsperioden, exempelvis i Såtenäs. Militärerna tjänstgör dygnet runt under tio dagar och vissa av restaurangerna erbjuder nattmenyer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.768