23948sdkhjf

ISS fick förnyad Svanenlicence – trots höjda krav

Sedan 2014 är ISS städtjänst Svanenlicensierad genom Miljömärkning Sverige. Nu har ISS, som ett av de första företagen i Sverige, fått förnyad licens utifrån de nya, tuffare kraven.

Den förnyade Svanenlicensen innebär att medarbetare inom ISS städar enligt Svanens nya och tuffare krav. Det handlar bland annat om att använda miljömärkta kemikalier, dosera rätt och köra klimatsmart på godkända städfordon.

Elsa Levinson, ansvarig för Svanenmärkning av städtjänster i Sverige, säger att det är viktigt att få med sig ett så stort företag som ISS.

- Vi kan göra stora miljö-, klimat- och hälsovinster när vi har med oss en så stark och rikstäckande aktör inom Svanenmärkta städtjänster. Miljöarbetet i Sverige förstärks helt klart, säger hon.

ISS vd Gary Kidd säger att Svanenmärkningen ger företaget driv och motivation att fortsatta sitt miljöarbete.

– Vi jobbar redan med hållbarhetsfrågor, men Svanen är för våra kunder ett bevis på att vi faktiskt gör det vi utlovar. Svanenlicensen är ju inte heller något vi får och behåller för all framtid, utan något vi kontinuerligt måste arbeta med för att leva upp till, samtidigt som kraven höjs successivt. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096