23948sdkhjf

Trött på överprövningar – ring Upphandlingsmyndigheten

Sverige har fler överprövningar av upphandlingar än något annat EU-land. Nu vill regeringen veta varför och har gett Upphandlingsmyndigheten och Konkurrensverket i uppdrag att reda ut det. Är du en av alla som irriterar dig på att så många upphandlingar överprövas? Då är upphandlingsmyndigheten intresserad av dina erfarenheter.

En viktig del av Upphandlingsmyndighetens och Konkurrensverkets utredning består av insamling av information genom intervjuer och möten med aktörer som är berörda av överprövningar. Hit hör till exempel leverantörer, ombud, domstolar och upphandlande myndigheter, men även branschorganisationer.

Genom att kartlägga och analysera överprövningsmålen är myndigheternas förhoppning att kunna ge en bättre och tydligare bild av vilka orsakerna är till att Sverige har ett så stort antal överprövningar.

År 2015 ansökte leverantörerna om överprövning i omkring 8 procent av alla upphandlingar. År 2016 ökade antalet inkomna överprövningar till domstol jämfört med de närmaste föregående åren från omkring 3 000 per år till 4 190.

Nu uppmanar Upphandlingsmyndigheten alla intresserade att höra av sig med frågor, kommentarer eller synpunkter.

Kontaktpersoner:

Johanna Elmstedt, projektledare, tfn 08-586 217 14, johanna.elmstedt@uhmynd.se
Mathias Lassinantti Jansson, sakkunnig, tfn 08-586 217 40
Patrik Määttä, sakkunnig, tfn 08-586 217 39

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094