23948sdkhjf

Caverion inför stort sparpaket

Caverion permitterar 160 av sina anställda i Sverige. Ytterligare neddragningar kan bli aktuella.

Caverion dras fortfarande med bristande lönsamhet och överkapacitet och genomför nu åtgärder för att minska problemen i Sverige. 

De aktuella åtgärderna inkluderar personalneddragningar, sammanslagningar av enheter och en effektivare användning av gemensamma resurser. Dessutom ska verksamheterna och de 350 anställda i industri och building systems överföras till division Sverige.

 Personalneddragningarna beräknas beröra cirka 160 medarbetare i Sverige.

I februari beräknade Caverion att den återstående risken för överkapacitet under 2017 uppgick till 10 miljoner EUR. De nu aktuella resultaten och beläggningsförbättrande åtgärderna beräknas ge upphov till omstruktureringskostnader på cirka 6,3 miljoner EUR. Den totala besparingen för dessa åtgärder uppgår till cirka 2,7 miljoner EUR för 2017 och 5,5 miljoner EUR för 2018.

Caverions koncrnchef Ari Lehtoranta, säger i ett pressmeddelande att de är beredda att genomföra ytterligare besparingar under 2017.

– Jag ser dock inte att risken relaterad till beläggningsgraden för hela året ska överstiga den nivå som identifierades i februari. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063