23948sdkhjf

Nu ska även Coor minska matsvinnet

Coors målsättning är att minska matsvinnet med 20 procent under det kommande året. Därför inför företaget nu mätningar av allt matsvinn på samtliga sina 120 restauranger i Norden.

Matsvinnet uppstår både i beredning i köket, vid serveringen och vid diskinlämningen och står idag för en stor del av den totala miljöpåverkan i Norden. Därför behöver det minskas i alla led i livsmedelskedjan – vid tillverkning, hos grossister, leverantörer, butiker, restauranger och storkök samt hos hushållen, skriver Coor i ett pressmeddelande. 

Jonas Parkvall, chef mat & dryck, Coor i Sverige, säger att de  tidigare mätt matsvinnet i ett antal restauranger, men nu inför mätning på ett enhetligt sätt i hela verksamheten. – Vi börjar med att mäta och följa upp, och nästa steg är att sätta mål för varje enskild restaurang. För att minska svinnet med 20 procent krävs förändringar i vår matproduktion, men också att vi på olika sätt uppmuntrar våra matgäster att inte ta mer mat än de orkar äta upp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125