23948sdkhjf

Sydsvenska Nea köpt av Hr Björkmans Entrémattor

Efter att under 2015 ha expanderat sin verksamhet till Norrbotten fortsätter nu Malmöbaserade Hr Björkmans Entrémattor med att förvärva mattserviceföretaget Sydsvenska Nea AB, som har sin bas i småländska Diö i närheten av Älmhult.

Familjeföretaget Sydsvenska Nea AB, även kallat Nea Entrémattor, är verksamt i Småland, Blekinge, Skåne och Halland och har drivit uthyrning med tvättservice av entrémattor sedan 1994, då bolaget startades av familjen Logsjö. Ägarna Björn & Tina Logsjö har nu valt att pensionera sig och överlåter därför verksamheten till Hr Björkmans Entrémattor.

Carl-Johan Björkman, vd och grundare av Hr Björkmans Entrémattor, säger att företaget nu har möjligheten att erbjuda sina tjänster inom ett större geografiskt område.

– Vi vill med förvärvet utveckla det område inom vilket Nea har varit verksamma och ta vara på den glöd och goda anda som finns bland Neas personal.

För att skapa en vi-känsla och gemensam företagskultur kommer sammanslagningen av de två företagen med tiden att innebära ett namnbyte av Sydsvenska Nea. Det gemensamma namnet blir Hr Björkmans Entrémattor.

Björn Logsjö säger att Sydsvenska Nea under många år har samexisterat och samarbetat med Hr Björkmans Entrémattor och att företagen har byggt upp ett starkt ömsesidigt förtroende.

– I och med samgåendet kommer Sydsvenska Neas kunder att få ta del av Hr Björkmans Entrémattors miljöprofil.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062