23948sdkhjf

Årets Inköpare bra på städ

Ann-Heléne Klasson, upphandlare på Halmstads kommunala bostadsbolag, har utsetts till Årets inköpare av SOI, Sveriges Offentliga Inköpare. Hon prisas för sitt nytänkande som ger bra lösningar, bland annat i städupphandlingar.

Enligt motiveringen får Ann-Heléne Klasson priset för att hon visar möjligheterna med nytänkande lösningar med fokus på socialt ansvar, funktion och kvalitet.

Bland annat har hon sedan flera år ställt sociala krav, inte minst i en uppmärksammad och lyckad städupphandling 2014. Ett av kraven i upphandlingen var att den vinnande leverantören skulle anställa tre arbetslösa personer som bor i det bostadsområde där städningen skulle utföras.

Inför upphandlingen förde Ann-Heléne Klasson en dialog med några städföretag för att fånga upp deras synpunkter. Hon förde också en dialog med facket och med branschorganisationer.

Juryns motivering löd: "Med kunskap och kreativitet har Ann-Heléne Klasson visat möjligheterna med nytänkande lösningar inom regelverkets ramar. Hon visar på ett hållbart strategiskt tankesätt med metoder som inkluderar och gynnar hela inköpsprocessen för såväl köpare som säljare. Med fokus på socialt ansvar, funktion och kvalité har Ann-Heléne Klasson med en positiv, ödmjuk inställning både utmanat och utvecklat Halmstads Fastighets AB:s upphandlingsarbete. Ann-Heléne Klasson är välförtjänt mottagare av utmärkelsen Årets inköpare 2017."

Källa: Inköpsrådet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078