23948sdkhjf

ISS och Alingsås först med partnering

Alingsås valde återigen ISS för leverans av kost-och måltidstjänsterna. Samtidigt blir kommunen först i Sverige med en så kallad partneringsklausul i kostavtalet. 




Kostavtalets partneringklausul ska ge kommunen stora möjligheter att utveckla och forma tjänsten i önskad riktning. Partneringsklausuler används ibland i exempelvis byggupphandlingar, men just när det gäller kommunala matupphandlingar blir Alingsås nu en föregångare.
Kostchef Ulrika Mårdborg menar till och med att avtalet är unikt.

– Det känns jättespännande. Det kan exempelvis beröra frågor som mängden ekologiskt, närodlat och kravodlat. Vi har en stark tro på att tjänsten kommer utvecklas mycket under den kommande avtalsperioden eftersom vi har utökat, förbättrat och kvalitetssäkrat våra krav på utförandet, säger hon i kommunens pressmeddelande.

Upphandlingschefen Johanna Hellström fyller i:

- Vi kommer att arbeta aktivt med uppföljning av avtalet och vi har bra möjligheter inom de ramarna att se till att entreprenören levererar i enlighet med våra krav.

Avtalet träder i kraft den 5 januari 2017 och gäller i fem år med möjlighet till två års förlängning.

Fakta Partnering:

En modell för strukturerad samverkan mellan kund och entreprenör. Modellen bygger på tre hörnstenar: gemensamma mål, gemensam organisation och gemensam ekonomi, som ger parterna förutsättningar för att använda sin kompetens på bästa sätt. Samtliga deltagare arbetar med ett gemensamt förhållningssätt, där var och en, oavsett företagstillhörighet, arbetar för projektets bästa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062