23948sdkhjf

Coor går med i 100-klubben

Coor har under de senaste två åren aktivt arbetat för ökad mångfald och inkludering. Nu tar företaget ytterligare ett steg i arbetet genom att delta i regeringens 100-klubb. 




I oktober 2015 gick regeringen ut med uppmaningen till Svenskt Näringsliv att tillsammans med Arbetsförmedlingen hjälpas åt att få ut fler nyanlända i arbetslivet, ett av initiativen blev 100-klubben. 100-klubben innebär att företag åtar sig att under en period på tre år ta emot minst 100 praktikanter.

Coor är en av de största serviceleverantörerna i Norden och har därför goda möjligheter att introducera nyanlända i det svenska arbetslivet.

AnnaCarin Grandin, VD för Coor i Sverige, anser det viktigt att vara aktiv i introduktionen av nyanlända och att ta tillvara den kompetens som finns i gruppen.

– Vi investerar tre till sex månader i en handledd praktikplats för 100 nyanlända. Det ger praktikanten möjlighet att lära sig mer om svensk arbetskultur, få kontakt med näringslivet och få bättre chanser till ett jobb. Det känns oerhört positivt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.283