23948sdkhjf

Coor har erhållit nya ISO-certifikat

Coor är ett av de första stora nordiska, börsnoterade företagen som DNV GL i Sverige har certifierat enligt de nya internationella standarderna för kvalitet och miljö, ISO 9001:2015 samt ISO 14001:2015. 


Under 2015 har den internationella ISO-standarden uppgraderats. Den nya standarden innebär bland annat ett tydligare fokus på ledningens ansvar, riskhantering och koppling till hållbarhet. Standarden är också mer tjänsteorienterad och har ett starkare omvärldsperspektiv.

Mikael Stöhr, vd och koncernchef för Coor, säger att Coors arbetssätt stämmer till stora delar väl överens med kraven i de nya ISO-standarderna.

– Att vi på kort tid kunde gå in i de nya standarderna bevisar att vi bedriver vår verksamhet på ett strukturerat och ansvarstagande sätt. Nytt för oss är att standarden utökats med ett avsnitt om riskhantering, vilket är något vi måste förbättra under året, säger han.

Coor har ett globalt certifikat, som omfattar hela koncernen. De nya standarderna innebär bland annat ett ökat fokus på ett riskbaserat angreppsätt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.314