23948sdkhjf

Första delen av Nya Karolinska klar – viktigt steg för Coor

I och med att Stockholms läns landsting och Karolinska Universitetssjukhuset nu övertagit nyckeln till den första delen av Nya Karolinska i Solna, ökar Coors uppdrag vid sjukhuset betydligt. 




Ett mindre antal specialister från Coor har deltagit i projektet rända sedan projektstarten år 2010. Uppdraget har ökat successivt i samband med att olika byggnader blivit klara, främst parkeringshuset 2012 och teknikbyggnaden 2014, men det är nu, i samband med driftsättningen av sjukhusbyggnaden, som upptrappningen blir märkbar.

I början av 2016 hade Coor cirka 45 medarbetare i projektet, och under våren har ytterligare 100 servicespecialister rekryterats. När hela sjukhuset är i full drift 2018 kommer Coor att ha cirka 350 personer i kontraktet.

Avtalet består av en abonnemangsdel, som när sjukhuset är i full drift beräknas uppgå till cirka 350 miljoner kronor per år (i dagens penningvärde), och möjlighet till ytterligare projektvolymer samt intäkter från kommersiell verksamhet i sjukhuset. Enligt avtalet kommer Stockholms läns landsting bara att betala för ett fullt fungerande sjukhus. För ytor som inte uppfyller landstingets krav reduceras ersättningen till Coor i motsvarande utsträckning.

Mikael Stöhr, vd och koncernchef på Coor, säger att företagets uppdrag är att utveckla och leverera effektiva, säkra och miljövänliga servicelösningar av hög kvalitet till sjukhuset, personalen och patienterna.

– I och med att sjukhuset driftsätts börjar vårt uppdrag på allvar. Tillsammans med verksamheten på Karolinska arbetar vi nu intensivt med att förbereda inflyttningen och mottagandet av den första patienten senare i år. Det här är ett mycket viktigt uppdrag för oss, och det känns både spännande och roligt att äntligen få realisera det vi har planerat för.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062