Första delen av Nya Karolinska klar – viktigt steg för Coor

| Av marianne ovesen | Tipsa redaktionen

I och med att Stockholms läns landsting och Karolinska Universitetssjukhuset nu övertagit nyckeln till den första delen av Nya Karolinska i Solna, ökar Coors uppdrag vid sjukhuset betydligt. 

Ett mindre antal specialister från Coor har deltagit i projektet rända sedan projektstarten år 2010. Uppdraget har ökat successivt i samband med att olika byggnader blivit klara, främst parkeringshuset 2012 och teknikbyggnaden 2014, men det är nu, i samband med driftsättningen av sjukhusbyggnaden, som upptrappningen blir märkbar.

I början av 2016 hade Coor cirka 45 medarbetare i projektet, och under våren har ytterligare 100 servicespecialister rekryterats. När hela sjukhuset är i full drift 2018 kommer Coor att ha cirka 350 personer i kontraktet.

Avtalet består av en abonnemangsdel, som när sjukhuset är i full drift beräknas uppgå till cirka 350 miljoner kronor per år (i dagens penningvärde), och möjlighet till ytterligare projektvolymer samt intäkter från kommersiell verksamhet i sjukhuset. Enligt avtalet kommer Stockholms läns landsting bara att betala för ett fullt fungerande sjukhus. För ytor som inte uppfyller landstingets krav reduceras ersättningen till Coor i motsvarande utsträckning.

Mikael Stöhr, vd och koncernchef på Coor, säger att företagets uppdrag är att utveckla och leverera effektiva, säkra och miljövänliga servicelösningar av hög kvalitet till sjukhuset, personalen och patienterna.

– I och med att sjukhuset driftsätts börjar vårt uppdrag på allvar. Tillsammans med verksamheten på Karolinska arbetar vi nu intensivt med att förbereda inflyttningen och mottagandet av den första patienten senare i år. Det här är ett mycket viktigt uppdrag för oss, och det känns både spännande och roligt att äntligen få realisera det vi har planerat för.Håll dig uppdaterad med Rent
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Peggy Rothe från Leesman till Facility Nordic-dagen

Föredrag om att FM splittras

Tork berättar om prisade Tork PaperCircle

Går från Coor till Newsec

ECJ ropar något för högt

Enligt European Cleaning Journal visar en svensk forskningsstudie att lokalvårdare är en av de yrkesgrupper som kan ha ökad risk att få MS (multipel skleros). Detta är dock något som studiens försteförfattare Dr Anna Hedström förnekar.

Taggad vd för nya Nordexia

I december 2017 bildades Nordexia i syfte att köpa Nilfisks kem- och redskapsdivision, som var till försäljning. Affärsområdeschefen Roland Andersson ingick i köpet och blev vd. Nu stortrivs han på nya jobbet.

Nyhetsbrev

Kenth Linder till Supplies Direct City

Arkiv

Holländska ISS säljer kundportfölj

Drop in om vägledningen för upphandling

Ny chans att lyssna till Jesper Low

Tips för att bli en bättre ledare

Sodexo hjälper nya företag accelerera

Först ut på Facility Nordic-dagen

Drop in-seminarie: Dags att städa upp i patriarkatet

Berendsen fortsätter med biogas

Hotellstädare borde ha överfallslarm

Orbotech expanderar i Malmö

Orbotech expanderar i syd och öppnar nytt center i Malmö.

Kolla in programmet för Drop In-seminarierna!

Nordic Cleanware inviger nya lokalen 14 september

Deb 16 juli flyttade Nordic Cleanware från Nobelvägen i Malmö till rymliga lokaler på Stenyxegatan 25 B i Fosie, även det i Malmö.

Sodexo får fina certifikat

Sodexo har tagit emot nordiska certifikat från Intertek, en global helhetsleverantör som säkerställer kvalitet, hållbarhet och säkerhet.

Han blir ny Coor-vd i Finland

Inspira får hållbarhetschef

Glöm inte anmäla dig till Clean & Facility!

Stor fest hos Supplies Direct City

Under ett par intensiva timmar var det fullt hus när Supplies Direct City höll öppet hus den 31 augusti i de nya lokalerna i Årsta.

Här är finalisterna i årets Clean Bright Awards!

Effekt sköter servicen åt Interoc Bygg

ISS valde Fönsterputsgrossisten

USA-ambassad säljer toapapper

Ikaros börjar sälja städmateriel

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.193