Konferera och kompensera miljön

| Av marianne ovesen | Tipsa redaktionen

Coor erbjuder smarta konferensmöjligheter genom centralt belägna konferensanläggningar i Stockholm och Göteborg. I dessa anläggningar blir det nu möjligt att välja klimatkompenserade möten.

Klimatkompensationen innebär att de koldioxidutsläpp som mötet ger upphov till, främst genom lokalens uppvärmning och förtäringen, kompenseras med åtgärder som leder till utsläppsreduktion.


För att beräkna klimatpåverkan av ett möte använder Coor en schablonberäkning, som klimatkonsulten Tricorona Climate Partner har beräknat, och som ligger på tre kronor per mötesdeltagare.


Initialt går de tre kronorna per mötesdeltagare till ett miljöprojekt som drivs av Tricorona Climate Partner i Ghana. Projektet ger familjer tillgång till energieffektiva och isolerade Gyapa-spisar, som reducerar bränslemängden och de farliga utsläppen.


Coor Konferens affärsutvecklare Per Julis, säger att en konferensanläggning som är åtkomlig genom kollektivtrafik är ett bra miljöval i sig, men att Coor nu också gör det möjligt för gästerna att klimatkompensera mötet fullt ut.


Konferensgästerna erbjuds också möjligheten att välja en miljögåva istället för traditionella blommor, som ofta beställs som tillval vid en konferens.


Åsvor Brynnel, Coors kommunikations- och hållbarhetschef, framhåller att företaget nyligen börjat med det här erbjudandet och att det är för tidigt att uttala sig om effekterna.


– Responsen har dock varit positiv så här långt. Klimatfrågan blir allt viktigare, både för företag och privatpersoner, och det känns roligt att kunna möta den ökande efterfrågan på klimatsmarta lösningar med konkreta åtgärder, säger hon.

Håll dig uppdaterad med Rent
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Peggy Rothe från Leesman till Facility Nordic-dagen

Föredrag om att FM splittras

Tork berättar om prisade Tork PaperCircle

Går från Coor till Newsec

ECJ ropar något för högt

Enligt European Cleaning Journal visar en svensk forskningsstudie att lokalvårdare är en av de yrkesgrupper som kan ha ökad risk att få MS (multipel skleros). Detta är dock något som studiens försteförfattare Dr Anna Hedström förnekar.

Taggad vd för nya Nordexia

I december 2017 bildades Nordexia i syfte att köpa Nilfisks kem- och redskapsdivision, som var till försäljning. Affärsområdeschefen Roland Andersson ingick i köpet och blev vd. Nu stortrivs han på nya jobbet.

Nyhetsbrev

Kenth Linder till Supplies Direct City

Arkiv

Holländska ISS säljer kundportfölj

Drop in om vägledningen för upphandling

Ny chans att lyssna till Jesper Low

Tips för att bli en bättre ledare

Sodexo hjälper nya företag accelerera

Först ut på Facility Nordic-dagen

Drop in-seminarie: Dags att städa upp i patriarkatet

Berendsen fortsätter med biogas

Hotellstädare borde ha överfallslarm

Orbotech expanderar i Malmö

Orbotech expanderar i syd och öppnar nytt center i Malmö.

Kolla in programmet för Drop In-seminarierna!

Nordic Cleanware inviger nya lokalen 14 september

Deb 16 juli flyttade Nordic Cleanware från Nobelvägen i Malmö till rymliga lokaler på Stenyxegatan 25 B i Fosie, även det i Malmö.

Sodexo får fina certifikat

Sodexo har tagit emot nordiska certifikat från Intertek, en global helhetsleverantör som säkerställer kvalitet, hållbarhet och säkerhet.

Han blir ny Coor-vd i Finland

Inspira får hållbarhetschef

Glöm inte anmäla dig till Clean & Facility!

Stor fest hos Supplies Direct City

Under ett par intensiva timmar var det fullt hus när Supplies Direct City höll öppet hus den 31 augusti i de nya lokalerna i Årsta.

Här är finalisterna i årets Clean Bright Awards!

Effekt sköter servicen åt Interoc Bygg

ISS valde Fönsterputsgrossisten

USA-ambassad säljer toapapper

Ikaros börjar sälja städmateriel

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.129