23948sdkhjf

Konferera och kompensera miljön

Coor erbjuder smarta konferensmöjligheter genom centralt belägna konferensanläggningar i Stockholm och Göteborg. I dessa anläggningar blir det nu möjligt att välja klimatkompenserade möten.




Klimatkompensationen innebär att de koldioxidutsläpp som mötet ger upphov till, främst genom lokalens uppvärmning och förtäringen, kompenseras med åtgärder som leder till utsläppsreduktion.


För att beräkna klimatpåverkan av ett möte använder Coor en schablonberäkning, som klimatkonsulten Tricorona Climate Partner har beräknat, och som ligger på tre kronor per mötesdeltagare.


Initialt går de tre kronorna per mötesdeltagare till ett miljöprojekt som drivs av Tricorona Climate Partner i Ghana. Projektet ger familjer tillgång till energieffektiva och isolerade Gyapa-spisar, som reducerar bränslemängden och de farliga utsläppen.


Coor Konferens affärsutvecklare Per Julis, säger att en konferensanläggning som är åtkomlig genom kollektivtrafik är ett bra miljöval i sig, men att Coor nu också gör det möjligt för gästerna att klimatkompensera mötet fullt ut.


Konferensgästerna erbjuds också möjligheten att välja en miljögåva istället för traditionella blommor, som ofta beställs som tillval vid en konferens.


Åsvor Brynnel, Coors kommunikations- och hållbarhetschef, framhåller att företaget nyligen börjat med det här erbjudandet och att det är för tidigt att uttala sig om effekterna.


– Responsen har dock varit positiv så här långt. Klimatfrågan blir allt viktigare, både för företag och privatpersoner, och det känns roligt att kunna möta den ökande efterfrågan på klimatsmarta lösningar med konkreta åtgärder, säger hon.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187